Even voorstellen

Marjolein van Pelt

Komende uit werk in de Jeugdzorg en heel toevallig op het vak Verloskundige gestuit... Zó kun je kortweg mijn loopbaan omschrijven. Ik ging van een betaalde baan, na 10 jaar weer de schoolbanken in. Het is de beste carrièreswitch die ik had kunnen maken. Nooit spijt van gehad. Want wat een prachtig en veelzijdig vak is dit! Het begeleiden van een zwangere in haar zwangerschap, haar sterken in haar eigen kracht, de geboorte van een kind en daarmee ook van deze mensen als ouders: dit zijn steeds weer bijzondere momenten om bij betrokken te mogen zijn.

Binnen het team hebben wij, naast de reguliere verloskunde, allemaal onze specialiteiten. Sinds 2012 doe ik, evenals mijn 2 collega’s, de basisecho’s binnen onze praktijk. Ik heb mij in 2013 bekwaamd in het draaien van kindjes die in stuit liggen na 35 weken zwangerschap. En verder plaats ik sinds 2016 anticonceptiespiralen en het anticonceptiestaafje bij vrouwen uit de regio die (nog) geen zwangerschap wensen.

Sinds ik, samen met collega en maat Diane, in 1996 deze praktijk startte en later Eve daar nog bij kwam, is er veel veranderd in “verloskundigen-land”. Maar nog steeds doe ik mijn werk met plezier en volle overgave en kan ik heel gelukkig worden, ondanks een doorwaakte nacht, als er een gezonde baby is geboren en de moeder na een zware klus gelukkig en tevreden zegt: het viel best mee, ik zou het zo weer doen en ik heb het mooiste kind van de hele wereld!

Marjolein van Pelt - verloskundige
Verloskundige Praktijk Brielle & Westvoorne

Marjolein van Pelt
Verloskundige
Diane Giele
Verloskundige
Eve Hannant
Verloskundige
Marthe Oosterlee
Verloskundige