Praktijk

Assistenten

Tijdens de spreekuren worden wij geassisteerd door onze praktijkassistenten Annelies Hogenes en Miranda van Gils. Zij voeren taken uit als:

  • Telefonisch spreekuur
  • Bloeddruk meten
  • Bloedafname
  • Urine controleren
  • Afspraken maken

Verder ondersteunen zij ons bij de praktijkvoering.

Even voorstellen

Praktijkassistenten

Annelies Hogenes

Ik ben in 2013 bij de verloskundige praktijk begonnen als invalster, omdat de toenmalige assistente ziek was. Hiervoor ben ik 8 jaar werkzaam geweest als kraamverzorgster en 2 jaar als praktijkopleider en planner bij een kraambureau. De zorg heeft er altijd al in gezeten. Ik heb even een uitstap gemaakt als receptioniste, maar de zorg bleef toch trekken.
Om bekwaam te worden in het uitvoeren van medische handelingen heb ik meegelopen bij een medisch diagnostisch centrum in de regio. Ik had nooit kunnen bedenken dat iets als bloed afnemen onderdeel van mijn werk zou zijn! Ik doe het heel graag. Ik heb naast mijn werk bij de verloskundige praktijk dan ook 5 jaar bij een bloedafname locatie gewerkt en heb zo voldoende ervaring kunnen opdoen.
In de praktijk heb ik als taak om de mensen te mogen ontvangen. Tijdens het spreekuur voer ik verpleegkundige handelingen uit, zoals bloeddruk meten, bloed afnemen en urineonderzoek. Verder ondersteun ik de verloskundigen met administratieve taken. Tot slot verzorg ik het telefonisch spreekuur op de maandagavond, dinsdag- en donderdagen.
Kortom: heerlijk variërend en super mooi werk!

Miranda van Gils

Miranda is van origine verpleegkundige. Zij heeft 15 jaar als kraamverzorgster gewerkt en was toe aan een nieuwe, leuke uitdaging. Ze wilde graag in de bijzondere wereld van zwangere vrouwen en baby’s blijven. Toen er bij ons een vacature kwam voor pretechoscopie, was zij dolenthousiast!
Miranda is door ons als verloskundigen opgeleid tot pretechoscopiste; aangezien er geen opleiding hiervoor bestaat. Bij twijfel over bepaalde bevindingen zal zij dan ook direct met ons als verloskundigen overleggen. Naast pretechoscopiste, is zij ook praktijkassistente in de praktijk.