Skip to main content

Diane Giele

Verloskundige | Echoscopiste

Specialisme
preconceptiezorg en voorlichtingsbijeenkomsten

even voorstellen

Als kind stond ik bij het bloedprikken bij mijn oma al vooraan om bij iedereen pleisters te plakken en ook het tv-programma ‘Vinger aan de pols’ moest ik altijd zien: het medische wereldje trok me aan. Thuis was ik een nakomertje, waardoor ik als jonge tiener al ‘tante’ werd. Door de zwangerschappen van mijn zus kwam ik voor het eerst in aanraking met een verloskundige: mijn interesse voor dit prachtige beroep was gewekt!

In 1995 ben ik afgestudeerd als verloskundige en tijdens mijn waarnemingen in Schiedam, Rotterdam-Zuid en Rozenburg hebben Marjolein en ik deze praktijk opgezet, waarmee we in september 1996 van start zijn gegaan. De praktijk bevond zich eerst in een drive-in woning aan de Korvet, later in een verzamelgebouw aan de Anna-Hoevestraat en nu alweer sinds 2012 in het Medisch Centrum Brielle.
Sinds 2000 werd de praktijk uitgebreid met een derde collega en ook is onze assistente al jaren een vast gezicht.

Een zwangerschap wordt tegenwoordig veel bewuster beleefd. Dit wordt versterkt door het feit, dat de zwangere en haar partner zelf keuzes kunnen maken om bepaalde onderzoeken wel of niet te doen. Ik vind het leuk om mensen van goede informatie te voorzien tijdens spreekuren, maar ook bij de voorlichtingsavond. Hiermee hoop ik, dat ze met toenemend zelfvertrouwen het proces van zwanger zijn, bevallen en ouders worden op een bijzondere maar tegelijkertijd ook natuurlijke en eigen manier kunnen beleven.