Skip to main content

Marthe Oosterlee

Verloskundige | Echoscopiste

Specialisme
borstvoeding

even voorstellen

Als oudste dochter in een groot gezin kwam ik vanzelfsprekend in aanraking met zwangerschappen, baby’s en borstvoeding. Mijn moeder vond het daarnaast met haar eigen verpleegkundige achtergrond ook altijd leuk om uitleg te geven over allerlei medische zaken. Dat ik “iets met zorg” zou gaan doen lag dan ook wel voor de hand en op de basisschool zei ik standaard: “Ik ga met moeders en baby’s werken en ik word kraamverzorgster”. Eenmaal op de middelbare school kwam ik erachter dat alle wegen open lagen en besloot ik: verloskunde gaat het worden. Nooit meer van gedachten veranderd…

Eerst heb ik een tijdje in de plattelandsregio Gelderse Vallei gewerkt, omdat ik daar destijds woonde. Mijn huwelijk in 2015 bracht mij linea recta naar Rozenburg en dus naar deze regio. Zelf zwanger kwam ik in contact met de collega’s hier. Nog voor onze zoon geboren was, wist ik al dat ik na mijn verlof hier meteen kon komen werken! En inmiddels ben ik na jaren wel zo’n beetje vaste collega. Binnen de praktijk maak ik inmiddels ook echo’s. Verder is begeleiding bij borstvoeding voor mij een grote passie en uitdaging. Ik had mijzelf al jaren verder geschoold en bekwaamd hierin, maar inmiddels ben ik ook bezig met de opleiding tot lactatiekundige IBCLC. T.z.t. een extra aanbod binnen de praktijk!

Wat ik het allerleukste vind aan dit vak is het op maat begeleiden van ouder(paren) en baby’s, precies naar ieders behoefte. Ook vind ik het ontzettend leuk om te informeren en uitleg te geven. Want ik ben ervan overtuigd dat, hoe meer je weet, hoe beter je je eigen keuzes kunt maken en je daar goed bij kunt voelen.