Skip to main content

Marjolein van Pelt

Verloskundige | Echoscopiste

Specialisme
anticonceptie, centering pregnancy en uitwendige versies

even voorstellen

Komende uit werk in de Jeugdzorg en heel toevallig op het vak Verloskundige gestuit... Zó kun je kortweg mijn loopbaan omschrijven. Ik ging van een betaalde baan, na 10 jaar weer de schoolbanken in. Het is de beste carrièreswitch die ik had kunnen maken. Nooit spijt van gehad. Want wat een prachtig en veelzijdig vak is dit! Het begeleiden van een zwangere in haar zwangerschap, haar sterken in haar eigen kracht, de geboorte van een kind en daarmee ook van deze mensen als ouders: dit zijn steeds weer bijzondere momenten om bij betrokken te mogen zijn.

Binnen het team hebben wij, naast de reguliere verloskunde, allemaal onze specialiteiten. Sinds 2012 doe ik, evenals mijn 2 collega’s, de basisecho’s binnen onze praktijk. Verder plaats ik sinds 2016 anticonceptiespiralen en het anticonceptiestaafje bij vrouwen uit de regio die (nog) geen zwangerschap wensen. En in 2022 ben ik gestart met het begeleiden van Centering Pregnancy-groepen, zwangerschapsbegeleiding in groepsverband.

Sinds ik, samen met collega en maat Diane, in 1996 deze praktijk startte en later Eve daar nog bij kwam, is er veel veranderd in “verloskundigen-land”. Maar nog steeds doe ik mijn werk met plezier en volle overgave en kan ik heel gelukkig worden van de vele mooie gebeurtenissen die ik dagelijks in mijn werk ervaar.